söndag 7 mars 2010

Amerikanska pannkakor

Idag har jag ätit amerikanska pannkakor till frukost. De är en stor favorit de helgmorgnar som det blir lite lyxigare frukost. Hittade ett bra recept i Elle Mat och vin förra året som vi fortfarande kör på. Vi hittade lite drottningssylt i frysen att ha till pannkakorna vilket inte gör frukoststunden mindre angenäm. Dan har startat bra!

Foto: AnnaJanson

Amerikanska pannakakor 3-4 pers

3 ägg
5dl mjölk
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk salt
3msk strösocker

Knäck äggen och dela gulor och vitor. Vispa ihop äggolorna med mjölken. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i ägg- och mjölkblandningen. Vispa till en jämn smet. Hårdvispa äggvitorna och vänd försiktigt ner i smeten. Låt svälla i en halvtimme. Lägg en klick i stekpannan som rinner ut till ca 10-12cm i diameter och stek på svag värme tills de blir tjocka och luftiga.

1 kommentar:

  1. Mums, det som är så gott!

    Har ännu inte bakat med formarna men det ska bli spännande att testa.

    kram

    SvaraRadera